You are currently viewing Платена пракса во Шпаркасе Банка

Платена пракса во Шпаркасе Банка

Доколку сте амбициозни, мотивирани и имате желба да стекнете знаење и искуство од докажани професионалци во банкарскиот сектор, пријавете се за платена пракса во Шпаркасе Банка!

Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје е дел од Групацијата на Erste & Steiermärkische Sparkasse, со повеќе од 120.000 клиенти во земјата и преку 35 експозитури. Одговорното банкарско работење и стабилноста се приоритет на Банката. Иновативноста и агилноста се движечка сила на Банката, а довербата и тимскот дух се вредности кои ги обединуваат сите вработени.

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • да се на додипломски/постдипломски студии или со штотуку завршен факултет (пожелно е да биде економски смер);
  • да имаат организациски способности, комуникациски вештини, да се одговорни, иницијативни, аналитични и доверливи личности;
  • да имаат познавање на Англиски јазик и работа со компјутери.

Што се Вашите придобивки?

  • Пристап до “know-how” на банкарската групација Erste & Steiermärkische Sparkasse;
  • Менторство и пренос на знаења и искуства од искусни професионалци во банкарскиот сектор;
  • Корпоративни настани, тимски дух, динамична работна атмосфера.

Работно време

  • 40 часа во текот на работната недела, со почеток од 08:00 – 09:00 часот до 16:00 – 17:00 часот.

Вашето CV и мотивационо писмо доставете ги на: hr@sparkasse.mk заклучно со 16.08.2021 година со задолжителна назнака  „Апликација за платена пракса“.

За дополнителни информации, посетете ја страницата www.sparkasse.mk.