You are currently viewing eToro влегува во просторот на NFT Blue-Chip со фонд од 20 милиони долари

eToro влегува во просторот на NFT Blue-Chip со фонд од 20 милиони долари

Израелската компанија за социјално тргување и брокерска компанија со повеќе средства eToro влегува во играта на незаменливи токени (NFT) со лансирање на фонд од 20 милиони долари.

Луд NFT

Пред една деценија, идејата за JPEG од милион долари би била урнебесна. Сепак, сега сите сакаат анимиран NFT мајмун кој би можел да ги направи милионери. Еве како NFT со сини чипови направија ниша за себе.

На традиционалниот финансиски пазар, „блу чип“ се однесува на компанија која се смета за сигурна инвестиција. Некои NFT кои вртоглаво се зголемија, како што се Cryptopunks или BAYC, може да се наречат NFT со сини чипови. Набљудувачите на пазарот почнаа да ги нарекуваат овие проекти „блу-чип NFT“ за да веруваат дека ќе ги задржат своите високи вреднувања уште долго време.

Со NFT треската во пораст, секој колекционер се стреми да најде дизајн кој би можел да биде NFT со сини чипови. Сепак, не е лесно да се најде вистинскиот проект наскоро. Со планови за купување NFT со сини чипови и поддршка на новите проекти во вселената, eToro го објави лансирањето на својот фонд од 20 милиони американски долари во четврток.

Влезот на EToro во NFT

Според соопштението за печатот на eToro, доделениот фонд ќе биде дистрибуиран преку платформата „eToro.art“ штотуку лансирана од компанијата. Платформата има за цел да ја донесе „забавата и заедницата“ на индустријата NFT на нејзините 27 милиони корисници.

Дополнително, eToro тврди дека ќе биде „еден од водечките собирачи на NFT во светот“ откако неговите средства ќе бидат целосно распределени. Платформата eToro.art има колекција која веќе вклучува NFT од проекти како Bored Ape Yacht Club, CryptoPunks и World of Women и други.

Јони Асија, ко-основач и извршен директор на eToro рече:

„Како компанија со постојано внимание на „што е следно“, eToro гледа огромен потенцијал во метаверзумот и мноштво нови дигитални средства“.

Неодамна, големите брендови се свртуваат кон NFT. Имено, откако Visa го купи CryptoPunk во август 2021 година, имињата од висок профил го следеа примерот. KPMG Canada купи World of Women NFT во февруари. Во исто време, Universal Music Group изгради NFT група околу фигурата Bored Ape.