You are currently viewing Фондацијата Тера (ЛУНА) сега поседува над 35,000 биткоини

Фондацијата Тера (ЛУНА) сега поседува над 35,000 биткоини

Биткоин адресата на LFG покажува дека купил дополнителни 228.5 милиони долари во вредност од 5040 БТК за еден ден. Претходно, Ву блокчејн објави дека фондацијата префрлила 231.4 милиони долари USDT на Binance. Оваа акумулација резултираше со вкупен имот од 35,768 БТК. Најголемата криптовалута во светот падна за речиси 3% во последните 24 часа.

LFG поседува БТК во вредност од 1.62 милијарди долари

Според извештаите, Земјата прво купи 1,479 и 2,485 БТК во првите две трансакции. Дополнителните две трансакции за стекнување на 586 и 490 БТК подоцна, го зеде биткоинот на LFG над ознаката од 35,000. Фондацијата има БТК во резерва во вредност од 1.62 милијарди долари.

Паричникот на гардата на Фондацијата Луна има направено вкупно 59 трансакции за да ги стекне нивните вкупни акции на БТК. Најголемата поединечна трансакција била од 8,588 биткоини. Во меѓувреме, максималните трансакции забележани во еден ден се 9, од друга страна, највисоки 29 трансакции се направени за една недела.

Со овој моментум, мисијата на До Квон да купи 10 милијарди долари во Биткоин ќе биде завршена наскоро. Сепак, тој има за цел да купи првична БТК во вредност од 3 милијарди долари, а преостанатата резерва ќе биде поднесена со користење на профитот остварен со издавање валута или сениорација.

Во трка да се направи резерва на БТК од 10 милијарди долари

На 14 март, Квон го објави создавањето на резерва од 10 милијарди долари за биткоин. Тој информираше и дека имаат спремни средства од 3 милијарди долари за засејување на оваа резерва. На 21 март, LFG го направи првото купување. Поминаа само 16 дена кога фондацијата додаде БТК во вредност од над 1.62 милијарди долари.

Сепак, добар ден е да се купи Биткоин бидејќи монетата е намалена за околу 3%. Се чини дека LFG купил пад. Биткоинот се тргува по просечна цена од 45,330 долари. Неговиот 24-часовен обем на тргување од 35,222,170,279 долари забележа пораст од 15%. БТК сè уште води во криптовалутата со пазарна капа од 861 милијарди долари.

Terra Luna е маргинален пад од 0.35% во последните 24 часа. Се тргува по просечна цена од 114.8 долари. Монетата стана седма најголема криптовалута со тоа што го престигна XRP на Ripple со пазарна вредност од над 7 милијарди долари.

Општи услови

Презентираната содржина може да вклучува лично мислење на авторот и е предмет на пазарната состојба. Направете истражување на пазарот пред да инвестирате во криптовалути. Авторот или публикацијата не сноси никаква одговорност за вашата лична финансиска загуба.