You are currently viewing Twitter тестира функција за објавување аудио клипови

Twitter тестира функција за објавување аудио клипови

Некои домаќини на Twitter Spaces сега можат да тестираат креирање аудио клипови од снимени дискусии. Засега малку корисници на iOS имаат пристап до новото тестирање на функции, а во блиска иднина пристап до него ќе имаат и Android и корисниците на веб.

Домаќините ќе можат да снимаат аудио до 30 секунди. Тие, се разбира, можат да го твитаат тој клип. Сите корисници на iOS можат да ги гледаат клиповите. Способноста да твитаат мали клипови од нивните дискусии би можело да им овозможи на другите корисници на Твитер да видат какви се нивните простори и можеби да ја прошират својата публика.

Засега, Твитер им дозволува само на домаќините да го намалуваат звукот од Spaces. Сите корисници на Twitch и YouTube можат да ги снимат најинтересните делови, така што гледачите можат да го привлечат вниманието кон креаторот со клипови од нивните видеа. Иако Твитер засега само ја тестира својата алатка, во иднина би можел да ја отвори функцијата на аудио клипови за слушателите.