You are currently viewing Топ 3 Metaverse Crypto Coins кои добиваат најголема цена денес (MIST, PLA, PMON)

Топ 3 Metaverse Crypto Coins кои добиваат најголема цена денес (MIST, PLA, PMON)

Лансирана во април 2021 година, Mist е платформа за игри на Metaverse која содржи RPG игра со отворен свет што им овозможува на корисниците да ја истражуваат нејзината извонредна околина, да се борат со епските чудовишта и да собираат уникатни NFT. Mist се одликува со рамка заснована на блокчејн што го поврзува мајчиниот токен MIST со екосистемот на играта.

Играта е изградена со моторот за игри Unity и има извонредно и привлечно 3D искуство. Тимот на магла се фокусира на самата игра, барајќи да создаде игра што корисниците нема да сакаат да престанат да ја играат.

Средствата во играта за Mist се токениизирани како NFT, бидејќи проектот е базиран на блокчејн. NFT имаат корист во играта и обезбедуваат целосна сопственост на средства на нивните играчи.

Покрај тоа, Mist има виртуелен пазар на недвижности што им овозможува на корисниците да станат сопственици на земјиште во неговиот Metaverse. Една придобивка да се биде земјопоседник во Магла е да се генерира пасивен приход кога другите убиваат чудовишта на вашата земја.

Самата игра се уште е во раните фази на развој. Сепак, корисниците можат да го проверат пазарот на NFT со некои од најдобро дизајнираните дигитални колекционерски предмети на пазарот. Силно препорачуваме да ги проверите!

Mist е многу потценет со моментална пазарна вредност од 3.9 милиони долари, а проектот мора да се гледа во март 2022 година.

Основното корисно средство за оваа крипто монета на Metaverse е Mist, токен BEP-20 изграден на синџирот BNB. MIST ја поврзува играта со нејзината блокчејн економија и им овозможува на имателите да комуницираат со Metaverse, да купуваат средства во играта и многу повеќе.

Можете да купите MIST на BitTurk, Gate.io, PancakeSwap, LBank, XT.com, BitTurk и многу повеќе.

#2 PlayDapp (PLA) + 26.57%

Лансирана во октомври 2020 година, PlayDapp е многу потценета платформа за игри и забава Metaverse. Неговата визија е да создаде свет каде што NFT се повредни и достапни за секого.

PlayDapp се фокусира на градење игри во кои секој може да ужива, имплементирајќи го популарниот аспект игра-за-заработка преку своите DeFi платформи. PlayDapp, исто така, се фокусира на програмерите со обезбедување на SDK што го олеснува создавањето интероперабилни NFT кои можат да се интегрираат во неговите игри.

Во неговото јадро, PlayDapp се одликува со моделот игра за заработка и бесплатно играње, поттикнувајќи робусна економија на играчите. Сите приходи од продажба на пазарот и надоместоците од продажбата на пакетите NFT се враќаат на играчите за да се стимулира екосистемот.

PlayDapp има висока проценка од над 389 милиони долари и може да се пофали со уште поголем 24-часовен обем на тргување од 429 милиони долари, што го прави многу потценет проект што вреди да се внимава во март 2022 година.

Во моментов, платформата е во својата алфа верзија, наречена „PlayDapp Town“, првично објавена на Roblox кон крајот на 2021 година. Покрај тоа, PlayDapp продолжува да соработува со гејмерски студија за да објави повеќе наслови на својата платформа и да го прошири својот екосистем, една од причините за исклучителниот настап на PLA денес и оваа недела.

PLA е примарен токен на платформата, кој го напојува екосистемот PlayDapp. Како што тимот ја гради и проширува платформата, PLA лесно може да го продолжи својот нагорен моментум оваа година.

Можете да купите PLA на Uniswap, Binance, Coinbase, Crypto.com, MEXC, ZB.COM, Tokocrypto, Bittrex, Gate.io, QuickSwap и многу повеќе.

# 1 Polychain Monsters (PMON) + 28.29%

Лансиран во март 2021 година, Polychain Monsters (PMON) е еден од најпотценетите проекти Metaverse инспирирани од Pokemon, во кој се претставени слатки суштества NFT наречени Polymons. Polychain Monsters располага со NFT компатибилни со вкрстени синџири заедно со екосистем за игри со цел да се постигне мејнстрим привлечност.

Проектот содржи некои од најдобро дизајнираните анимирани NFT на пазарот, а еден голем плус за Polychain Monsters е тоа што нивните NFT се многу достапни.

Корисниците можат да отворат засилувачки пакети на Polychain Monsters за 1 PMON, кои моментално чинат 4.44 долари при пишување. Процесот е сличен на отварање на засилувачки пакети за Pokemon картички, каде што корисниците имаат шанса да добијат ретки NFT, во зависност од нивната среќа.

Постојат различни реткости достапни за Polychain Monsters, а некои се многу вредни. За моментална цена од 4.44 долари, топло препорачуваме да го проверите PMON и можеби да отворите пакет за засилување.

Примарното средство за комунални услуги е PMON, чија водечка алатка е во интеракција со Metaverse и им овозможува на корисниците да отвораат и купуваат засилувачки пакети. Бидејќи PMON е компатибилен со вкрстени синџири, корисниците можат да ги надополнуваат своите паричници со MATIC, ETH или BNB.

Со сегашна пазарна вредност од 15 милиони долари, Polychain Monsters се еден од најпотценетите и најпотценетите проекти во просторот. Тимот продолжува да ја развива својата платформа, што е една од причините за значителното зголемување на цената денес од над 28%!

Можете да купите PMON на PancakeSwap, LBank, Gate.io, MEXC, Hoo, KuCoin, SushiSwap и многу повеќе.

Обелоденување: Ова не е совет за тргување или инвестирање. Секогаш правете го вашето истражување пред да купите какви било крипто монети на Metaverse.