You are currently viewing Binance доби лиценца за работа во Дубаи!

Binance доби лиценца за работа во Дубаи!

Крипто-размената се проширува и во Кралството Бахреин , добивајќи лиценца како давател на услуги за криптовалути.

„Binance доби лиценца за давател на услуги за крипто средства од Централната банка на Бахреин (CBB)“.

„ Лиценцата од Бахреин е пресвртница во нашето патување да бидеме целосно лиценцирани и регулирани низ целиот свет. Би сакал да му се заблагодарам на тимот Бахреин, водени од визионерското раководство на принцот Салман бин Хамад Ал Калифа, престолонаследник и премиер, за големата работа во олеснувањето на ова достигнување.Тимот Бахреин покажа значителна предвидливост во развојот на крипто-регулативите и обезбедува регулаторна заштита што потрошувачите треба да ја очекуваат од регулаторите ширум светот.

Горд сум на напорната работа на тимот на Binance за исполнување на строгите критериуми на Централната банка на Бахреин, не само на локално, туку и на глобално ниво, со тоа што се осигурува дека ги исполнуваме и надминуваме барањата на регулаторите и ги штитиме корисниците со силно спречување на перење пари и политики за борба против финансирање тероризам“.