You are currently viewing Крипто ќе експлодира – тоа е само прашање на време

Крипто ќе експлодира – тоа е само прашање на време

Крипто-пазарите се надолу. Сега е долу и настрана од почетокот на ноември минатата година. Дали војната, Федералните резерви или регулаторите ќе го завршат крипто? Или, пак, крипто е направено за оваа финансиска средина, и дали светот конечно ќе ги сфати безбедните својства на Биткоин?

Биткоинот забележа 4 трендови нагоре и надолу од падот предизвикан од Ковид во март 2020 година. Масивниот нагорен тренд што следеше на 13 март траеше повеќе од една година, завршувајќи со максимум од речиси 65 илјади долари на 14 април 2021 година.

Падот потоа ја однесе цената на најниско ниво од 28.900 долари, што потоа повторно го разгледа во средината на јули, пред повторно да полета, засенувајќи го претходниот максимум и направи нов историски максимум од речиси 69 илјади долари на 10 ноември минатата година.

Во тековниот надолен тренд, направено е потенцијално дно од 33 илјади, а Биткоин сега патува настрана, или за да направи уште едно пониско ниско, или за да добие сила во оваа фаза на акумулација, подготвувајќи се да се упати повисоко и да направи нов цело време- високо.

Може да се постави прашањето „Дали цената воопшто е важна?“ и искрено, тоа навистина не го прави, освен ако тоа не е за долниот дел од сиромашните инвеститори кои навистина се борат да се задржат. На крајот на краиштата, може да се тврди дека тоа се луѓе на кои Сатоши имал на ум кога ја активирал мрежата Биткоин.

Сатоши можеби не ја сфатил моќта на мејнстрим медиумите кога го ископал првиот биткоин. Можеби не ја земал предвид моќта на медиумите, поддржани од банките и владите, да го одвратат обичниот човек да инвестира во единственото нешто што веројатно ќе го спаси во овие опасни финансиски времиња.

На мејнстрим медиумите постојано им се обезбедува гориво од оние кои имаат интереси за продолжување на понзи-монетарниот систем заснован на долгови. Горивото во форма на дезинформации, или само целосно игнорантно клеветење за она што навистина го прави Биткоин, го пропагираат оние кои навистина треба да знаат подобро.

Бидејќи сегашниот монетарен систем на фиат продолжува да им нанесува сериозна инфлација на луѓето, навистина нема каде да оди Биткоин, туку нагоре, на долг рок. 

Сè уште има многу интелигентни инвеститори таму, кои беа водени по одреден пат од медиумите, што ги натера да веруваат дека Биткоин е измама, шема за перење пари, финансии за терористи итн.

Но, она што се случува со фиат системот треба на крајот да им стане јасно на сите, а потоа нема каде да се претвори освен во благородни метали или Биткоин, тогаш очигледно е дека криптовалутите ќе експлодираат нагоре.

Тие можат да бидат забранети или строго регулирани, но на крајот на денот, се додека инвеститорот има свој паричник и приватни клучеви, тогаш тоа богатство може да расте, целосно надвор од дофатот на владите, банките и регулаторите. Експлозијата доаѓа, а можеби и наскоро.

Овој напис е строго само за информативни цели.