You are currently viewing Лугано станува центар за крипто и блокчејн

Лугано станува центар за крипто и блокчејн

Планот Б на Лугано е готов: како што беше најавено вчера, ќе направи Правно средство за плаќање Bitcoin, Tether и Lvga, воведувајќи нова ера во швајцарските финансии и предизвикувајќи ја сегашната Крипто Долина да стане крипто и блокчејн центар

Крипто центар Лугано

Досега, компаниите за крипто и блокчејн го најдоа своето место во Швајцарија во долината на крипто во Цуг. Тука многу крипто компании ги концентрираа своите активности, во некои случаи станувајќи вистински еднорози. 

Оваа „превласт“ од вчера е во опасност да биде затемнета од решителниот и убеден избор на управата на Лугано. Во партнерство со Tether Limited, градот вчера објави План Б, која има за цел да трансформирајте го Лугано во инкубатор за крипто компании и стартапи. 

Ова ќе биде можно благодарение на а 100 милиони франци финансирање од неколку играчи во индустријата, вклучително и Полигон. Оние кои ќе го добијат ова финансирање ќе треба да помогнат во поставувањето на технолошката инфраструктура за да им се овозможи на јавните и приватните компании во Лугано да прифати Bitcoin, Tether и Lvga како плаќање. Комерцијалните претпријатија, исто така, можат да ги спроведат овие надградби со тоа што ќе имаат корист од финансирање од 3 милиони франци. Во овој случај главниот придонесувач е Tether. 

Лугано е амбициозен

За разлика од Цуг, Лугано не само што има за цел да дозволи ширење на блокчејн компаниите, туку сака и тие да го истражат нивниот потенцијал, гледајќи го Лугано како полигон за тестирање за нивните случаи на употреба. 

Кантонот Цуг е предизвикан, но победникот најверојатно ќе биде целиот Швајцарија, кој уште еднаш се покажува како народ кој за разлика од другите е не се плаши од иновации, ниту на нови начини на плаќање што не ги гледа како конкуренција за швајцарскиот франк.

Напротив, според она што исто така беше кажано на настанот на 3 март, правењето на трите криптовалути легално платежно средство ќе биде движечка сила за локалната економија, привлекување нови инвестиции и туризам. 

Лугано ќе може да покаже дека е така пример што треба да се следи, расчистување на сите стравови поврзани со криптовалути и покажување на тоа Bitcoin, Tether и Lvga можат да ја зајакнат економијата и да не бидат пречка или опасност.